Šolsko leto se je komaj pričelo in matematična tekmovanja so že v polnem teku. V četrtek, 26. septembra 2024, je potekalo šolsko tekmovanje iz logike za učence osnovnih šol, ki ga prireja Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Na šolskem tekmovanju je sodelovalo 64 učencev od 2. do 9. razreda, mlajši učenci so imeli na voljo 45 minut časa za razmišljanje, učenci od šestega razreda naprej pa 90 minut. Učenci do vključno 7. razreda lahko osvojijo bronasto priznanje po kriteriju ene tretjine sodelujočih glede na razred. Učenci 8. in 9. razreda osvojijo priznanje glede na dosežek točk, ki ga določi organizator. Učenci 7. razreda se lahko uvrstijo na državno tekmovanje, če dosežejo določeno število točk. Učenci 8. in 9. razreda, ki so dosegli prav tako določeno število točk, se najprej uvrstijo na regijsko tekmovanje, kjer lahko osvojijo le bronasto priznanje in najboljši tekmovalci z regijskega tekmovanja napredujejo na državno tekmovanje.

Bronasto priznanje je osvojilo 21 učencev:  Samuel Lajh in Ella Papič iz 2.a in Lucija Plohl ter Aleks Tripković iz 2.b, Klara Hari in Val Vratarič iz 3. a, Živa Vidonja, Emilija Puhan in Lukas Kerman iz 4.a ter Erik Hari iz 4.b, Jurij Vratarič, Timo Čolig in Urša Unger iz 5.a, Victoria Števanec Bertalanič, Ela Casar, Zarja Šebjanič, Kevin Rožman, Nai Domonkoš, Lija Hauptman in Vid Vidonja iz 6.a ter Ema Gregorec iz 7.a.

 

Najboljši učenci iz 8. in 9. razreda so osvojili priznanje, saj bodo bronasta priznanja prejeli šele na regijskem tekmovanju. Priznanje prejmejo Nika Ošlaj, Aja Majerič in Noah Domonkoš  iz 8.a ter Jaka Ošlaj, Zarja Cerovšek, Tian Samo Pernek in Jakob Fras iz 9.a.

1.mesto v posameznem razredu so zasedli: Lucija Plohl, Klara Hari, Živa Vidonja, Jurij Vratarič, Victoria Števanec Bertalanič, Ema Gregorec, Nika Ošlaj in Jaka Ošlaj. Vse možne točke je zbrala Nika Ošlaj iz 8.a.

Na državno tekmovanje se je uvrstila Ema Gregorec iz 7.a, na regijsko tekmovanje pa Nika Ošlaj, Aja Majerič in Jaka Ošlaj. Tekmovanji bosta v soboto, 19.10.2024, na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici.

 

ISKRENE ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM!

mag. Lea Števanec

vodja tekmovanja

Dostopnost