v širna prostranstva neznanega

vstopamo z znanjem

in odgovornim ravnanjem

Odjava obrokov

S klikom na povezavo tukaj lahko odjavite posamezne obroke. 

ERASMUS+ IZMENJAVA  (TURČIJA)

 

1. dan v Turčiji

Zgodaj zjutraj smo se odpravili iz Bogojine. Pot do Dunaja je bila dolga, a smo se imeli lepo. Med vožnjo do letališča smo se zabavali, igrali z kartami in pogovarjali o Turčiji. Prispeli smo do letališča, kjer nas je odložil naš šofer. Strah nas je bilo da bi zamudili na letalo zato smo morali pohoditi na plin in z hitrejšo hojo pridi do t.j. Check In-a. Pot z letalom je bila zelo zanimiva. Imeli smo nekaj problemčkov a smo jih hitro rešili. Zdaj smo varno v hotelu, zelo utrujeni od poti se bomo odpravili spat. Pošiljamo lepe pozdrave v Slovenijo.

 

2. dan v Turčiji

Dan smo začeli s samopostrežnim zajtrkom v hotelu. Nato smo se odpravili v projektni center, kjer smo spoznavali robotiko in osnove elektrike. Odpravili smo se v marino na kosilo, tam smo se spoznavali in pogovarjali z učenci iz drugih držav. Po kosilu smo raziskovali skrivnostne ulice Turčije.

HITRI LONČKI

Ekipa OŠ Bogojina tudi letos tekmuje v tekmovanju Hitri lončki, ki poteka v okviru kviza Male sive celice. Včeraj je bilo snemanje prvega kroga, zaenkrat pa z vami delimo uvodni video s katerim jih bodo predstavili.

 

 

Slovenski tradicionalni zajtrk

V  petek, 18. 11. 2022, je bil Slovenski tradicionalni zajtrk. Ob tem je padla ideja, da bi učenci, ki so vešči kuhanja, pripravili za vse učence kosilo.

Od ideje smo prešli k dejanjem. V ekipi kuhajočih učencev so bili štirje devetošolci in štirje osmošolci. Skuhali so jesensko enolončnico in spekli flipčiče.

Kaj je skrivala jesenska enolončnica: goveje meso, čebulo, muškatno bučo, paradižnik, papriko, zeleno in jabolka. 
Začimbe: sol, kajenski poper, majaron in lovorjev list.

Flipčiči so kvašeno testo, ki so jih učenci zvaljali v rogljičke, jih premazali z jajcem ter posuli z makom in sirom.

Učenci so kosilo tudi postregli in poželi veliko pohval.

 

Melita Nemec, vodja kuharske ekipe

 

 

 

 V preteklem tednu smo učenci v oddelku podaljšanega bivanja ustvarjali gledališko gibalno koreografijo na refren pesmi Skp se mava dobr. 

S kratkim odlomkom smo sodelovali na plesnem natečaju ob tednu otroka. 

 

Halloween Party na OŠ Bogojina

Učenci 9.a OŠ Bogojina so 26. 10. in 28. 10. 2022 organizirali Halloween Party. Filmček in fotografije v GALERIJI so dokaz, da je bila zabava zares huda.

 

 

 

 

Odjava obrokov – POVEZAVA

S klikom na povezavo lahko odjavite posamezne obroke. 

School-14

 

Misel tedna

OŠ Bogojina – predstavitveni film

Erasmus*

Arhiv prispevkov

Bližajoči se dogodki

Koledar dogodkov

november 2022
PTSČPSN
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30     
« Okt   Dec »
OŠ Bogojina sodeluje pri projektu React-EU – IKT za VIZ

Program React-EU – IKT za VIZ je namenjen nadaljnji podpori izvajanja izobraževanja na daljavo in uporabi IKT na lokacijah vzgojno-izobraževalnih zavodov. Projekt bo podprl hibridno izobraževanje, ki izmenično poteka na daljavo in na lokacijah VIZ.

Vse informacije o izvajanju Evropske kohezijske politike 2014-2020 v Republiki Sloveniji najdete na spletni strani www.eu-skladi.si.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v okviru odziva Unije na pandemijo COVID-19.

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

www.eu-skladi.si

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Dostopnost